Среќен ден на питата и бројот Пи!
 Ден на бројот Пи се слави низ целиот свет на 14-ти Март, бидејќи ако го напишете датумот во облик на м.дд тогаш се добива π: 3,14.Пи е бројот 3.14159265359, по кој следат уште 22 трилиони цифри. Бројот Пи е центар на повеќе математички пресметувања уште од античките времиња. Исто така на овој ден е роденденот на светски познатиот научник Алберт Ајнштајн.Во чест на овој интересен празик Google го смени логото во:


Топ:

loading...

Контакт

Маркетинг

Услови за користење