Спектакуларни фотографии: Крвава Месечина за време на најдолгата лунарна еклипса на векот
Целосното затемнување на Месечината беше видливо во петок навечер за целата Земја освен за жителите на западната хемисфера. Оваа лунарна еклипса е најдолга во овој век со траење од 1 час и 43 минути.


Еклипсата настанува кога Месечината влегува во сенка на Земјата, со што е перфектно подредена со Сонцето и Земјата правејќи совршена линија:Погледнете ги волшебните фотографии:


Фотографија која ги покажува фазите на еклипсата во

 Бишкек, Киргистан


Месечината се појавува кај Колосеумот во Рим


Крвавата Месечина меѓу статуите на Хера и Аполон во Атина, Грција


Црвената Месечина беше придружена од планетата Марс 


Исламабад, Пакистан


Варшава, Полска


Сиднеј, Австралија

Топ:

loading...

Контакт

Маркетинг

Услови за користење