Официјално е најавено Lord of the Rings ТВ шоу на Амазон
      Амазон денес објави дека ги добил глобалните телевизиски права на Господар на Прстените кои се базирани на романите од Џ. Р. Р. Толкин. Новиот Амазон Прајм Оригинал ќе биде продуциран во Amazon Studios, а ќе биде во соработка со Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line Cinema, кое е дивизија на Warner Bros. Matt Galsor, претставник на  Tolkien Estate and Trust и HarperCollins кажа:


     ''

    Ние сме почестени, дека Амазон, со неговото долготрајно посветување на литературата, ќе биде дом на првата серија со повеќе сезони базирана на The Lord of the Rings. Тимот на Амазон има многу идеи кои ќе ги донесена екран во кои ќе се разгледуваат неоткриени приказни од пишувањата на Џ. Р. Р. Толкин.

                                                                                                            ,,


Топ:

loading...

Контакт

Маркетинг

Услови за користење