7 најубави цитати од филмови кои ќе ве инспирираат и мотивираат
За да ве охрабрат за било што правите во животот, ви ги претставуваме овие 7 инспиративни филмски цитати:


1.  

    Среќата може да се најде дури и во најмрачните времиња, само ако човек се сети да го запали светлото 

-Хари Потер

 


2.

       „ Цветот кој цути подоцна, е најреткиот и најубавиот од сите. 

-Мулан3.

       „ Тоа е работа што поминува, сенката. Дури и темнината мора да помине. Ќе дојде нов ден. Тогаш сонцето ќе свети најсилно.  

-Господар на прстените4. 

        „ Да, минатото може да боли. Но јас како што гледам, ние може да бегаме од него или пак да научиме нешто.  

-The Lion King


5. 

      Секој умира, но не секој живее. 

-Braveheart


6. 

     „Животот се движи многу брзо. Ако повремено не застанете и погледнете наоколу, може да го пропуштите.“

-Ferris Bueller's Day Off7.

       „Ако имаш сон - заштити го. Луѓето не можат да направат нешто за себе, па затоа сакаат да ти кажат тебе дека не можеш да го направиш. Ако сакаш нешто, оди и добиј го. Точка

-The Pursuit of Happyness


Топ:

loading...

Контакт

Маркетинг

Услови за користење