7 филмови кои имаат добиено најмногу Оскари
  Оскарите се најпрестижните награди кои се доделуваат годишно на најдобрите режисери, актери и актерки, филмски ефекти. Погледнете ја листата на филмови кои имаат добиено најмногу Оскари до сега:


1. The English Patient (9 Оскари)
2. The Last Emperor (9 Оскари)
3. Gigi (9 Оскари)
4. West Side Story (10 Оскари)
5. The Lord of the Rings: The Return of the King (11 Oскари)
6. Titanic (11 Оскари)
7. Ben-Hur (11 Оскари)Топ:

loading...

Контакт

Маркетинг

Услови за користење