Запознаете се со Софија, робот кој изгледа како човек

    Софија е човеколик робот развиен од кинеската компанија Hanson Robotics. Таа е дизајнирана да учи и да се прилагодува на човековото однесување и да работи со луѓето. Во октомври 2017 година, таа стана граѓанин на Саудиска Арабија, првиот робот кој добил државјанство на една земја!?

   Софија беше интервјуирана на ист начин како и луѓето, водејќи разговори со водителите. Некои нејзини одговори беа бесмислени, а некои импресивни.

    Погледнете:


Топ:

loading...

Контакт

Маркетинг

Услови за користење