Седум изненадувачки факти за животните
   Медуза што живее бесконечно? Поларните мечки имаат црна кожа? Планетата Земја е дом на повеќе од милион животински видови. Погледнете ја листата со 7 зачудувачки факти за животинскиот свет:


1. Октоподите имаат 3 срца.2. Пеперутките вкусуваат со нивните стапала.


3. Ајкулите убиваат помалку од десет луѓе годишно. Луѓето годишно убиваат повеќе од 100 милиони ајкули.4. Turritopsis nutricula е вид на медуза која може да ги регенерира нејзините клетки, а со тоа да живее бесконечно.5. Поларните мечки имаат црна кожа.6. Во зима, окото на ирвасите станува сино. Со тоа тие може да гледаат и на послаба светлина.


7. Животните со помали тела и брз метаболизам го гледаат светот забавено.Топ:

loading...

Контакт

Маркетинг

Услови за користење